Vermogensrecht

Vermogensrecht

Ik wil een huis kopen samen met mijn partner. Waar moet ik aan denken?

Wilt u advies over uw vermogen? Heeft u een vordering vanuit een overeenkomst of wettelijke bepaling? Heeft u behoefte aan een second opinion? Is er sprake van een onrechtmatige daad en heeft u schade opgelopen?

Volgens de wet is een onrechtmatige daad:
“Een inbreuk op een recht en een doen of nalaten in strijd met een wettelijke plicht of met hetgeen volgens ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer betaamt”.
Kort gezegd handelt iemand onrechtmatig als hij een wet schendt of een fout maakt die hem volgens de maatschappij kan worden aangerekend. Bijvoorbeeld als iemand u geen voorrang geeft terwijl u van rechts komt. Of als een schilder een pot verf laat vallen waardoor uw raam onder de verf zit. Het gaat om een fout van iemand die door die fout verplicht is uw schade te betalen.

Vraag juridisch advies over vermogensrecht waaronder een schenking, ruil, koop, huur, onrechtmatige daad, zaakwaarneming, ongerechtvaardigde verrijking of betaling. U staat sterk met Van Montfort Advocatenkantoor. Neem contact met ons op.

Neem contact op

Maak kennis met ons team!

Van Montfort Advocatenkantoor in Heerlen en Simpelveld kan u snel, doelgericht en degelijk van dienst zijn. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en in het kennismakingsgesprek krijgt u meteen een advies van een ervaren en onafhankelijk advocaat. Pragmatisch – dit doen wij door met u mee te denken en u daarna te adviseren.

Contact