Een pakketbezorger stuurt zijn werkgever een WhatsAppbericht waarin hij zegt het zware werk niet meer te willen doen. Volgens de werkgever heeft hij daarmee de arbeidsovereenkomst opgezegd, maar volgens de kantonrechter komt voor die conclusie wel meer kijken en dus moet het loon van de man gewoon worden doorbetaald.
De werknemer trad op 1 januari 2021 in dienst als pakketbezorger bij het bedrijf. Een jaar later wordt de arbeidsovereenkomst tussen deze werkgever en hem stilzwijgend verlengd. Wanneer de man last krijgt van zijn rug en knieën, meldt hij zich in juni 2022 ziek. Hij vraagt hierop een ww-uitkering aan bij het UWV, die afgewezen wordt. Het UWV geeft hierbij als reden dat zij de pakketbezorger niet als werknemer beschouwt omdat hij geen ww-premie afdraagt. De man stuurt hierna op 1 juli het volgende WhatsAppbericht aan zijn werkgever: ‘Hey [naam] , i k wil eigenlijk niet meer zware werk doen want ik heb al last van mijn rug.als ik iets zwaar ga tillen krijg ik rug pijn of knie pijn man. zelfs als hij €4000 gaat betalen, ga ik t niet doen.’ Omdat de werkgever na dit bericht geen salaris meer betaalt, spant de pakketbezorger een kort geding aan bij de rechtbank Rotterdam. Hij eist onder meer dat de werkgever wordt veroordeeld binnen twee dagen zijn loon te betalen.
De arbeidsovereenkomst loopt nog altijd door, zo stelt de man. Het bedrijf moet daarom zijn loon vanaf 1 juli doorbetalen. Daarnaast heeft de man ondanks verzoeken nooit een arbeidsovereenkomst, jaaropgave en loonstroken van zijn werkgever gekregen. Het bedrijf moet deze op grond van de wet alsnog verstrekken, zo eist hij. Het bedrijf is het niet eens met de eis. Het zegt dat dat de pakketbezorger ontslag heeft genomen, omdat hij het werk fysiek te zwaar vond. Dat blijkt uit het WhatsAppbericht van 1 juli en het feit dat de man een ww-uitkering heeft aangevraagd. Het bedrijf hoeft het loon na 1 juli daarom niet meer te betalen. Lees verder
Van Montfort Advocatenkantoor in Heerlen en Simpelveld kan u snel, doelgericht en degelijk van dienst zijn. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en in het kennismakingsgesprek krijgt u meteen een advies van een ervaren en onafhankelijk advocaat. Pragmatisch – dit doen wij door met u mee te denken en u daarna te adviseren.
Contact