Zieke manager Action heeft geen recht op doorbetaling loon

Zieke manager Action heeft geen recht op doorbetaling loon

De rechtbank Noord-Holland heeft een vordering tot het doorbetalen van loon van een arbeidsongeschikte manager van Action afgewezen. De manager heeft geen recht op doorbetaling, omdat hij onvoldoende meewerkt aan re-integratie.

Tussen Action en de manager is een arbeidsconflict ontstaan. De winkelketen wilde de manager ontslaan omdat hij niet goed zou functioneren. De manager heeft daar bezwaar tegen gemaakt en heeft zich ziekgemeld. De bedrijfsarts constateerde dat de ziekte is ontstaan door werkgerelateerde zaken en adviseerde het conflict op te lossen met hulp van een mediator, zodat daarna de re-integratie kon beginnen.
De manager en Action konden het niet eens worden over de aanstelling van een mediator. Volgens de manager zou die mediator zijn ingeschakeld door de werkgever die nog steeds het dienstverband wilde beëindigen, terwijl zijn uitgangspunt terugkeer in het werk was. Als laatste stap heeft Action de manager 2 dagen de tijd gegeven akkoord te gaan met een mediator. De manager heeft daar niet meer op gereageerd, waarna de werkgever gestopt is met het betalen van loon.
In een kort geding vraagt de manager om het loon weer uit te laten betalen. Die verplichting bestaat ook tijdens arbeidsongeschiktheid. De loonstop is volgens hem niet terecht omdat hij bereid is in contact te treden met zijn werkgever en omdat hij open staat voor mediation. De werkgever voert aan dat de manager tijdens zijn arbeidsongeschiktheid moet meewerken aan redelijke maatregelen en voorschriften in het kader van zijn re-integratie, zoals mediation. Dat weigert hij volgens de werkgever, dus mag de loonstop worden doorgevoerd. Lees verder

Neem contact op

Maak kennis met ons team!

Van Montfort Advocatenkantoor in Heerlen en Simpelveld kan u snel, doelgericht en degelijk van dienst zijn. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en in het kennismakingsgesprek krijgt u meteen een advies van een ervaren en onafhankelijk advocaat. Pragmatisch – dit doen wij door met u mee te denken en u daarna te adviseren.

Contact