Erfrecht

Erfrecht advocaat in Heerlen

Een erfrecht advocaat helpt bij alle conflicten die ontstaan rondom een nalatenschap. Het maakt daarbij niet uit of er wel of niet een testament is opgesteld. De advocaat weet welke juridische bepalingen moeten worden gevolgd en kijkt naar alle mogelijkheden.

Ik ben onterecht onterfd door mijn overleden vader.  Waar heb ik nog recht op?
Rondom de nalatenschap ontstaan regelmatig conflicten. Soms wordt uit onverwachte hoek een claim gelegd op een erfenis. In andere gevallen ontstaat discussie over de correcte verdeling. Wat veel erfrechtzaken complex maakt zijn de familiebanden. Sommige zaken zijn in een testament vastgelegd. Maar er zijn ook wettelijke bepalingen die gevolgd moeten worden. Juist dan is het van belang dat u weet wat uw mogelijkheden zijn.

Bent u ongerust over uw erfrecht? De juiste advocaat kan een beetje van uw zorgen wegnemen. Het ‘nieuwe’ erfrecht is per 1 januari 2003 drastisch gewijzigd. De positie van de langst levende echtgenoot is versterkt. Erfgenamen hebben een niet-opeisbare vordering op de langst levende echtgenoot. Wat kunt u als erfgenaam doen om deze vordering voor de toekomst veilig te stellen? Bescherm uw recht samen met Van Montfort Advocatenkantoor.

Legitieme portie
Kinderen kunnen ook onterfd worden. Zij kunnen dan wel nog een beroep doen op hun zogenaamde legitieme portie. Wilt u weten waar u recht op heeft? Neem contact op met een ervaren erfrecht advocaat in Heerlen en/of Simpelveld.

Vereffening en verdeling

De vereffening en de verdeling van een nalatenschap vereist niet alleen expertise op het gebied van erfrecht, procesrecht, eigendom en echtscheiding, maar dit vereist ook communicatieve vaardigheden om steeds in der minne naar een regeling toe te werken.
Lukt dat niet en is een juridische procedure onvermijdelijk, dan staan wij u uiteraard bij voor de rechtbank/kantonrechter.

Voor meer vragen neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Maak kennis met ons team!

Van Montfort Advocatenkantoor in Heerlen en Simpelveld kan u snel, doelgericht en degelijk van dienst zijn. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en in het kennismakingsgesprek krijgt u meteen een advies van een ervaren en onafhankelijk advocaat. Pragmatisch – dit doen wij door met u mee te denken en u daarna te adviseren.

Contact