Help, mijn medeweker is ziek en ik krijg geen contact met hem/haar. Wat nu?
Naast dat de werkgever zijn verplichtingen heeft heeft de werknemer dat natuurlijk ook. Helaas komt het in de praktijk geregeld voor dat een werknemer weigert om aan zijn re-integratieverplichtingen te voldoen, of dat een werknemer in zijn geheel niet bereikbaar is. In veel gevallen heeft deze werknemer dan geen recht op loon. Er zijn twee mogelijkheden: een loopopschorting of een loonstop. Allereerst is artikel 9 lid 1 AVG (Algemene Verordening van Gegevens) van toepassing. Welke gezondheidsgegevens zijn toegestaan?
Vragen over re-integratie of loonsancties? Neem gerust contact met ons op met vragen over arbeidsrecht.
Transitievergoeding
De hoogte van de transitievergoeding die uw werkgever betaalt bij ontslag is maximaal €89.000,- bruto per 1 januari 2023. Behalve als de werknemer meer dan €89.000,- per jaar verdient, dan is de maximale vergoeding 1 jaarsalaris.
Wij kunnen u helpen met vragen over de hoogte van uw transitievergoeding. Neem dan nu contact op met arbeidsrecht advocaat mr. Van Montfort.
Het delen van medische informatie van een directe collega, zonder kwade bedoeling, is niet voldoende voor een ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Het handelen is weliswaar verwijtbaar, aldus de kantonrechter te Maastricht, maar niet zodanig ernstig dat van het ziekenhuis niet verwacht kan worden om de arbeidsovereenkomst voort te zetten. Er dient rekening te worden gehouden met verzachtende omstandigheden en het schriftelijke beleid van het ziekenhuis, waar in dit geval niet zondermeer kon worden afgeleid dat schending van het beroepsgeheim leidt tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst.
Van Montfort Advocatenkantoor in Heerlen en Simpelveld kan u snel, doelgericht en degelijk van dienst zijn. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en in het kennismakingsgesprek krijgt u meteen een advies van een ervaren en onafhankelijk advocaat. Pragmatisch – dit doen wij door met u mee te denken en u daarna te adviseren.
Contact